Eğitim / Eğitim Felsefemiz

İzmir Martı Koleji, öğrencilerin kendilerinde aranabilecek tüm özellikleri kazanarak, eksiksiz birer birey olarak yetişmelerini ister ve bunun ancak eğitimle sağlanabileceğine inanır.

Bize göre öğrenciler eleştirel, yaratıcı ve bağımsız düşünme becerisi geliştirmeli ve akademik ve kişisel bağlamda tüm potansiyellerini kullanabilmelidir. Öğrencilerimizin yapıcı, tatminkar bir yaşam sürmesi, farklı kültürlere saygı duyması, tüm dünya toplumuna ve Türkiye’ye karşı hizmet ve sorumluluk duygusu içinde olması en büyük beklentilerimizdir.

Bizler, öğrencilerin akademik anlamda bilgi, beceri ve anlayış sahibi olmalarını istemenin yanı sıra, onların iyi bir karakter sahibi olmalarını da hedefliyoruz. Bu bağlamda mezuniyetlerinden önce, öğrencilerden sergilemelerini beklediğimiz özellikleri tanımlamış bulunmaktayız.

Tanımlanan bu kişilik özellikleri, vermek istediğimiz eğitimle bağlantılı olarak uzun vadeli bir vizyon oluşturmaktadır.