Okulumuz / Fen Laboratuvarı

Okul öncesinden ortaokul son sınıfa (8. Sınıflar) dek her sınıf düzeyinde titiz, seçici ve dikkatli bir programla yürütülmekte olan fen laboratuarı çalışmaları, her öğrencinin aktif olarak katılımını sağlayacak bir tasarım ile oluşturulmuştur. Fen laboratuarı çalışmalarında bilim çalışmaları gibi dersin özüne yönelik çalışmalara ilave olarak sabırlı ve ekip çalışmasına yönelik sosyal becerilerin de kazanılmasına önem verilmektedir.

Lise bünyesinde bulunan Fizik ve Kimya laboratuarları 2. katta bulunmaktadır. Fen Bilimleri dersleri kapsamında derslerde yürütülen tüm deneyler bu laboratuarlarda gerçekleştirilmektedir. Adı geçen laboratuarlar bilime meraklı gençlerin ders dışı zamanlarda gereksinimlerini karşılamada etkin bir şekilde kullanılmaktadır.Zengin malzeme seçeneği ve modern derslik donamım çeşitliliği ile öğrencilere geniş bir yelpazede hizmet sunulmaktadır. Malzeme gereksinimleri her eğitim öğretim yılının başında karşılanan laboratuarlar öğrencilerin deney çalışmalarına ilk ve bilinçli adım atmanın yapı taşını oluşturmaktadır.