Yönetim / Yöneticilerimiz / İlkokul & Ortaokul Müdürü

AYŞEGÜL AYTAÇ

Ayşegül Aytaç 1969 yılında Salihli’de doğmuştur. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliğinden mezun olmuştur. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon” bölümünde yüksek lisansa başlamıştır. Tez çalışmasında, Mental Retardasyon ve Öğrenme Güçlüğü çeken çocuk ve ergenlerde oksijen kapasitesi ile öğrenme performansı arasındaki ilişkiyi araştırmıştır.

Daha sonra çalışmalarına “Öğrenme ve Öğrenme Psikolojisi” alanında devam ettiren Aytaç, 1994 yılında İngiltere’de “Öğrenme ve Öğrenme Nöroloji” konulu akademik çalışmalarını tamamlayarak İstanbul’a dönmüştür. İstanbul Nişantaşı’nda Yaratıcı Düşünce ve Psiko Drama Atölyesini kurarak çocuk ve ergenlerde farkındalık ve yaratıcılık gelişimi üzerine çalışmalarını sürdürmüştür.

2000 yılında İzmir’e taşınmış özel bir öğretim kurumunda İlköğretim Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 2008 yılında kendi özel anaokulunu ve danışmanlık merkezini açarak, İzmir ve birçok ilimizde, çeşitli eğitim kurumlarında danışmanlık hizmetleri vermeye başlamıştır. 2012 yılında American Art Therapy Association ( AATA) “Sanat ve Sanat Terapisi” alanında teori çalışmalarını tamamlamış konu ile ilgili alan çalışmalarına devam etmektedir.

2012-2015 Eğitim ve Öğretim yılları arasında özel bir öğretim kurumunda İlkokul ve Ortaokul Müdürü olarak çalışmıştır.

2015 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi” Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Konusunda yüksek lisansa başlamış, halen lisans çalışmalarını sürdürmektedir.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Özel İzmir Martı Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü olarak göreve alacak olan Ayşegül Aytaç, evli ve üç çocuk annesidir.