Eğitim / Sanat ve Spor

Severek yapılan her işin insanı mutlu ve başarılı kılacağını düşünüyoruz. Bireylerin akademik becerilerini kendi kapasitesi doğrultusunda sonuna kadar kullandırmayı hedefleyen Martı Koleji çocuklarımızın sanat ve spor eğilimlerini de aynı oranda önemser.

Ülkemizde ailelerin eğitime bakış açısı çoğunlukla sonuç odaklı olmuştur. “Çocuğum iyi bir okul kazansın, iyi bir işi olsun  yeter. Eğitim görevini yerine getirmiştir” diye düşünülür. Aslında eğitimin uzun ve keyifli bir süreç olduğu ve hayata dair asıl kazanımların bu süreç ile birlikte gerçekleştiği gözardı edilmektedir.

Okul Eğitimi değerlerin kazandırılmasının yanında yeteneklerin farkedilmesi , bireysel sınırların keşfedilmesi değil midir? “Hayat başarısı okul başarısına bağlıdır. İyi okullardan mezun olanlar başarılı olur. Diğerleri başarısızdır” diyen kaç kişi vardır?

Bizim dileğimiz İşletme Fakültesini bitiren bir çocuğumuzun yeteneği varsa aynı zamanda iyi bir fotoğraf sanatçısı olması yada başarılı bir mühendisin aynı başarıyı iyi bir müzisyen olarak da göstermesidir. Sporla uğraşan bireyin yaşamla ilgili disiplin ve sorumluluk kazanması, dayanıklı ve rekabetçi bir yapıda olması, yenilgilerde bile rakibini tebrik edebilmeyi öğrenmesi yaşamda ne kadar önemli kazanımlardır.

Bizce  spor ve sanat penceresi yaşamda nefes alabildiğimiz ender alanlardandır. Bu alanları ortaya çıkarmak ve korumak da eğitimin-eğiticilerin görevidir.